Sunday, August 17, 2025

RESULT OF BTR JOB



CEM OF BTR hoing to declare different results of BTR Requirement eg. PGT TET LP and UP , VCDC Secretariat, Grade-iv, Grade-iii Graduation and HS level requirements. 

CSB can declare result by the order of CEM, He announced 15 August Results of different post will be declared soon. Those who are qualified they no doubt get the best result.


How to get Ujjala Subsidy 358Rs. Read.


The CEM, Promod Boro said that there is no any promotional blackmoney they will be arrest accordingly illegal activities.

Tentative declaration date of result 19/20 August 2025, 11 AM.

How to increase RICE Prodction. Read.

Wednesday, August 6, 2025

बिगासे हायावनो बाजि (50)मन माई माबोरै प्रदाक खालामनो?



SCIENTIFIC PADDY FARMING


 गोबां आबादारिफोरानो मिथिगौदि हासार होआबालानो माई मोनाएबा दिहुनथाइ बां होनो हाया, बेखाइनो गोबां आबादारिफोरा बहत रोखोमनि हासार सारो जेरै - रासायनिक हासार (इउरिया,  दिएपी, एमअपी, एस एस.पी), बेनि अनगायै मां सारबावो मिथिगौदा? 


सम फारि माईनि बैसो बायदि 

माई गाइनायनि सिगांनो हाल एवनायजोंनो हासार सारफानानै ला(बर होनाय समाव) जेरै ईउरिया दिएपि, माई गाइखांनायनि खमैबो जिबा नैजि एबा नैजिबा बे समाव ईउरियाजों जिं सालफेद 33% or 21% होनांगौ click to buy) सार नांगौ। हायोबला मेगनेसियाम सालफेद buy Link, आरो फेरास सालफेद buy link  लगायफादेरनांगौ।

बेखौ होयोबला दंफां फूलिफोरा सुबा बारियो अबलानो माई प्रदाकसन आबो बारिगोन । दंफां बिलाइखौ सोमखोर आरो कलरफिलखौबो बां होयो। बेराम आजारनिफायबो बासायो।

नाथाइ गोसो होनो गोनां बाथरा या बेनोदि जिं सालफेद खौ पतास थाफादेरनाय हासारजों गलायफाना सारजाया। जेबो मोजां रिजाल जाया। बेनोबे थागोन। 

मिथिगौंना आरो सुनैनि गुनखौ? बेयो मा बादि खामानि भावों? 

माईयाव गोबां रोखोमनि एमफौ फैनोहागौ बेखौ मुलै होना थिक खालामनांगौ।

फांगिसाइद आ रोखोमसे माइ खामसाबनाइ बादि बेराम लाबोयो बेखौ थिक सम बादि मूलि होनांगौ। जेरै फांगिसाइद सालफार जायखौ जिंनि थाफादेरजों सारफाजाया आरो पतास जोंबो सखरफाजाया, बेखौ खमैबो सपतासे उन सिगां सारबला खामानि जायों। 

बेनि अनगायै ROKO FUNCGICIDE होजायो।‌

खमैबो थामजि थामजिबा सम बैसो आव एनपिके NPK 19:19:19 स्प्रे खालामनो हानाय बादि होयोबला दंफांआ थाबनो जौगाखांओ। 

NPK 19:19:19 Click bere to buy it

जेबला दजिनिफाराय बैसो जालांनाय समाव पतास एबा दिएपी होनांगौ आरो बरन होफानो हायोबला फिथाया रग रग गोगगो जायों।

गोसो होनो गोनां बाथरादि माई थराइनानै माई ओंखारनायनि सिगांनो जिबा सान सिगांनो एमफोनि मुलि होखागरोनांगौ Insecticide। जाहाथे एमफौवा माई गोरलैखौ सोबना थेफा खालामा।

Humic acid 98 buy Link

Fulvic acid buy link

Sagorika buy link

IFFCO NANO DAP

Insecticide 


Ujjwala Subsidy Return 358Rs. 


Tuesday, August 5, 2025

General Knowledge

 General Knowledge 

 1. which community is the word "Langar" ( community kitchen) mainly associated?

ans. Sikhism

2. According to the census of India 2011 which state has the lowest sex ratio?

Ans. Haryana.

3. which exchange rate is determined by the market forces of demand and supply?

Ans. Floating exchange rate.

4. "Ujjwala" a ------ was the official Mascot of khelo India --- para games 2023.

Ans. Sparrow.5. 

5.From which of the following constitution has The indian constitution adopted the system of 'First Past the Post'?

Ans. British Constitution.

6.Community traditional is related to which of the following music streams?

Ans. Hindustani classical music.

7.As per the census of India 2011 the density of population per km square was ------ person.

Ans. 382.

8. which city hosted the Asian champions Trophy hockey tournament in 2023?

ans. Chennai 

9. During 2015, in ---- sector government of India had allowed about 49, of FDI?

Ans. Defence.

10. Former Karnataka CM --- RECEIVED the Padma vibhishan at Rashtrapati Bhaban in new Delhi for his contribution in the field of Public Affairs in 2023? 

Ans. SM Krishna

11. which reaction leads to the formation of glucose paentacetate from acetic only drive 

Ans. Acetylation of glucose 

12. which device is used to measure the current flow using needle deflection caused by a magnetic field force acting upon a current carrying wire?

Ans. Galvanometer.

Ujjwala Subsidy Return 358Rupies click here 

SSC SIDE Click here

Paddy farming proper knowledge